Sport

19 éves magyar bringás kapott profi szerződést

Peák Barnabás a Quick-Step Floorsnál tölti a szezon hátralevő részét – jelentette be szerdán a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ranglistáját vezető belga székhelyű csapat. A 19 éves kerékpáros tavaly két másodperces hátránnyal másodikként zárta a Tour de Hongrie-t úgy, hogy az egyik szakaszon bukott, és eltört a kulcscsontja.

Peák Barnabás második lett a Tour de Hongrie-n
Kolumbiai győzelmet hozott a 38. magyar körverseny.

Idén a mezőnyverseny és az időfutam országos bajnokságon is nyert a Kontent-DKSI színeiben.

Mióta elkezdtem bringázni, az volt az álmom, hogy egy napon csatlakozhassak egy World Tour-csapathoz, de nem is gondoltam, hogy a világ legjobbja lesz az. Alig várom, hogy magamra ölthessem a Quick-Step Floors mezét! Különösen a verseny taktikai részében fejlődhetek sokat, úgy gondolom, ebben a világ legjobbja a Quick-Step Floors. A legjobbamat fogom nyújtani, megmutatom, mire vagyok képes és a csapatért fogok versenyezni

– fogalmazott Peák, akire már tavaly felfigyelt a csapat, de az idei eredményeket követően döntöttek a szerződtetése mellett.

A 19 éves magyar országúti kerékpáros mellett a 21 esztendős dán Mikkel Frolich Honoré kapott ideiglenes szerződést a Quick-Steptől, amely az idény végéig mutatott teljesítményük alapján dönt majd esetleges jövő évi szerződtetésükről. Az istálló erejét jól mutatja, hogy a kolumbiai Fernando Gaviria két sprint-, míg Julian Alaphilippe két hegyi szakaszt nyert meg a vasárnap zárult Tour de France-on, utóbbi ráadásul a hegyi pontverseny legjobbja, s így pöttyös trikós lett.

Kiemelt fotó: Bryn Lennon/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik