Sport

Társa elmondta, hogyan halt meg a magyar hegymászó

Korábban írtunk róla, hogy életét vesztette egy magyar hegymászó az Alpokban. Az Index azt írja Gyetvai Attiláról, a 40 éves építészről van szó. A lap munkatársának, Földes Andrásnak nyilatkozott Gyetvai skót mászótársa, aki elmondta, a tragédia nagyfalas mászás során történt.

„Nagyon biztosan haladt felfelé. 12:56-kor hatalmas sziklahullás hangjait hallottam. Ekkor már kívül volt a látókörömön [mivel egy szűk kéményben mászott, ahova oldalról nem lehetett belátni]. Hallottam a sziklákat, és a kiáltását, majd megjelentek a sziklák és őt is megpillantottam. Azt hiszem 5-10 köbméternyi szikla zuhanhatott le, némelyik darab hatalmas volt. A kötél megfeszült, ő azonban elhallgatott, gondoltam nekiverődött a kémény falának, és elájult. Aztán éreztem, hogy a kötél laza, és rájöttem, hogy a sziklák elvágták, és ő valahol eltűnt. Ekkor hívtam a hegyimentőket, akik jöttek, és kimentettek arról a helyről” – mondta a skót.

Földes azt írta, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a baleset nem emberi hiba és nem is felelőtlenség következménye, hanem a kiszámíthatatlan körülmények okozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik