Sport

Már Európát ostromolja Magyarország egyik legjobb inline csapata

A magyar Rokko inline hokicsapata egy rangos nemzetközi tornán vett részt Prágában, ahol az előkelő negyedik helyen végzett. A tornán négy cseh, két német, egy-egy magyar, szlovák, szlovén és kanadai együttes vett részt, közülük végzett a negyedik helyen a Rokko.

A több aktív, sőt, válogatott jégkorongozót is játszató csapat győzelemmel kezdett a csoportjában, majd kikapott a cseh Chrudimtól. A második játéknapon 8-2-re verték berlini ellenfelüket, majd a prágai házigazdát is legyőzték. A szlovák Team 300 elleni 2-1-es győzelem már elődöntőt ért, ám akkor a Brno, majd a bronzmeccsen újra a Chrudim győzött.

A torna legértékesebb játékosának a magyar csatárt, Rafaj Attilát választották.

Rokko Inline Hockey (@rokkoinlinehockey) által megosztott bejegyzés, Jún 19., 2018, időpont: 12:20 (PDT időzóna szerint)

A Rokko 2004-ben alakult akkor még az akkori főszponzor, a Rosco nevén. Akkor is már több aktív jégkorongozó és válogatott játékos alkotta csapatot, a mostani csapatban is számos Erste-ligás aktív és inaktív hokis kergeti a korongot. A már a Red Bull által támogatott Rokko számos bajnoki címet szerzett, legutóbb 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben pedig magyar bajnoki bronzérmes volt. Idén a Magyar Kupát húzták be.

Többen az inline világbajnokságokon is felhúzhattá a címeres mezt (mint Borbás Gergely, Bontovics Márton, Rafaj Attila, Sájevics András), melyeken több érem is összejött: például Bontovics és Sájevics 2005-ben, Finnországból aranyat hozott.

A csapattagok

Kapusok: Monostori Tamás (UTE), Sájevics András (FTC)

Mezőnyjátékosok: Borbás Gergely (Dunaújváros), Tóth Adrián (DVTK), Pápa Márton (UTE) Rafaj Attila (FTC), Szita Donát (Fehérvár), Takács Bence (Fehérvár), Léránt René (Dunaújváros), Bontovics Márton (FTC), Tóth Balázs(Linz, junior), Somos Gergő (MAC, ob2), Zajácz Viktor (KMH, ob2), Fülöp László (KMH, ob2), Dorner Benjamin (KMH, szlovák másodosztály)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik