Sport

Magyar ralis a dobogón!

A két hete, Görögországban elért második hely után Herczig Norbert és Ferencz Ramón ismét dobogóra állhatott a rali Európa-bajnokságon (ERC), mivel harmadikok lettek a vasárnap zárult ciprusi futamon.

Óriási autósport-siker: magyar a rali Eb dobogóján
Herczig Norbert és navigátora dobogóra állhatott a görögországi futamon.

A MOL Racing Team négyszeres abszolút magyar bajnok pilótája és navigátora számára szerencsésen zárult a viadal még úgy is, hogy az utolsó, 13. gyorsaságit defektes gumival fejezték be. Ugyanakkor az addig összetettben vezető katari Nasszer al-Attijah autójának technikai problémája adódott, s végül két és fél perccel ment lassabb időt a gyorsaságin mint a magyar pilóta, és visszaesett Herczig mögé az összetett negyedik helyére.

A verseny másik két magyar indulója közül Botka Dávid a hetedik helyen zárt, míg Bereczki Norbert a 20. pozícióban végzett az abszolút versenyben.

Herczig és navigátora hosszú évtizedek óta az első magyar kettős, amely teljes szezont teljesít az ERC legmagasabb kategóriájában. A ciprusi futam után Olaszországban, Csehországban, Lengyelországban és Lettországban versenyez a mezőny.

Ciprusi Rali (13 gyorsasági szakasz, 205.41 km)

1. Szimosz Galatariotisz, Antonisz Joannu (ciprusi, Skoda Fabia R5) 1:55:40.2 óra
2. Bruno Magalhaes, Hugo Magalhaes (portugál, Skoda Fabia R5) 0.6 másodperc hátrány
3. Herczig Norbert, Ferencz Ramón (Skoda Fabia R5) 1:21.4 perc hátrány
…7. Botka Dávid, Mesterházi Márk (Skoda Fabia R5) 3:38.5 p h.
…20. Bereczki Norbert, Géczi Tamás (Suzuki Swift Sport) 25:42.8 p h

Ajánlott videó

Olvasói sztorik