Sport

Két magyar csapat szlovák lett

Hónapok óta lehetett hallani, hogy a két magyar csapat szeretne csatlakozni a szlovák pontvadászathoz, amire már hetekkel ezelőtt áldásukat adták a bajnokság csapatai.  Az Erste Liga előző kiírásának döntősei DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest elindulásához elengedhetetlen volt a múlt héten bejelentett 600 milliós kormánytámogatás, ami nélkül a felvételhez szükséges anyagi feltételeket nem tudták volna teljesíteni a csapatok.

 Hivatalosan is bejelenthetjük, amin már hónapok óta dolgoztunk. A Tipsport Liga történetében először lesz nemzetközi, ami egy fontos lépés ahhoz, hogy a régióban a legjobb bajnokság legyen. Ez jó hír a szlovák jégkorongnak, fejlődni tud a bajnokságunk, nő az elismertsége, valamint a szurkolók és a szponzorok számára is vonzóbb lesz

– jelentették be hivatalosan csütörtök délután, Pozsonyban a szlovák Tipsport Liga vezetői.

A 12 csapatos bajnokságba egyenlőre egy évre szerződtek a magyar csapatok. A liga vezetője, Richard Lintner elmondta, hogy ez egy kísérleti év lesz a következő, azonban későbbiekben még a bajnokság további bővítését sem zárta ki, ezzel kapcsolatban lengyel csapatok kerültek szóba.

A magyar jégkorong az elmúlt két évtizedben óriásit fejlődött, jól mutatja ezt, hogy a korábban elérhetetlen, a világ élmezőnyéhez tartozó Szlovákia is partnerként kezel minket. A jelenlegi projektet arra szánjuk, hogy a megkezdett fejlődésnek egy újabb lökést adjon

– mondta Sipos Levente, az MJSZ főtitkára. Kiderült az is, hogy a magyar klubok megnyerhetik a sorozatot – ha tudják, de ennek kicsi az esélye –, de szlovák bajnokok nem lehetnek.

A Tipsport Liga mezőnye a 2018/2019-es szezonban:

DVTK Jegesmedvék (magyar)
MAC Budapest (magyar)
HK Nitra (Nyitra)
HKM Zvolen (Zólyom)
Dukla Trencin (Trencsén)
HC ’05 iCLINIC B.Bystrica (Beszterce)
HC Kosice (Kassa)
HK Poprad (Poprád)
MsHK DOXXbet Zilina (Zsolna)
HC Nové Zámky (Érsekújvár)
MHk 32 L.Mikulas (Lipótszentmiklós)
HC07 Detva (Gyetva)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik