Sport

Kitalálod, ki edzi a magyar kajaksport új csillagát?

Egyedülálló a magyar kajak-kenu sportban az anya-fia kapcsolat az edzéseken, a friss Eb-ezüstérmes Kopasz Bálint edzője édesanyja, a korábban szintén kajakozó Kopaszné Demeter Irén. Velük beszélgettünk Belgrádban.

Kajak 1-es 1000 méteren portugál riválisa mögött kis különbséggel végzett a második helyen Kopasz Bálint a belgrádi Európa-bajnokságon, még szombaton. Tavaly ezen a távon bronzérmes volt Plovdivban (előtte Moszkvában szintén), így nála valóban érvényes az „előrelépés megkérdőjelezhetetlen” kitétel.

20 éves ifjúsági világbajnokunk, világkupagyőztes kajakosunk 500 méteren is ott volt a belgrádi Eb-mezőnyben. Ott végül egy idő után világossá vált, hogy nem szól bele az érmekért vívott párharcba, végül kilencedik lett.

A vasárnapi 9. hely ellenére is boldogan térek haza az Európa-bajnokságról

– mondta a 24.hu-nak a helyszínen Kopasz Bálint, aki elmesélte, miért gondolja úgy, hogy a jövőben is édesanyjával szeretne együtt dolgozni.

Egyáltalán nem vagyok szigorú, mert nincs rá szükség. Ő tudatosan készül erre a pályára, miután kiderült, hogy van tehetsége. Nagyon elégedett vagyok az ezüstérmével, aki 1000-en az első háromban van, az fantasztikus teljesítmény

– fogalmazott Kopaszné Demeter Irén, a büszke édesanya az alábbi videóriportban.

Kiemelt kép: MTI

Olvasói sztorik