Sport

A szenzációs fordítás eredménye egy Nadal elleni meccs a Garroson

A tízszeres győztes Rafael Nadal magabiztos győzelemmel jutott negyeddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfiversenyében. A világelső spanyol játékos a német Maximilian Marterert győzte le hétfőn.

A harmadik kiemelt Marin Cilic ötjátszmás csatában győzte le Fabio Fogninit. Az Australian Openen finalista horvát játékos szűk másfél óra után már 2-0-s szettelőnyben volt, ám olasz riválisa – a negyedik játszmában mérkőzéslabdát is hárítva – egyenlített. A döntő játékrészben Cilic 3:3-nál és 5:3-nál is elvette ellenfele adogatását, és 3 óra 41 perces csata végén jutott tovább.

A horvát teniszező a negyeddöntőben azzal Juan Martín del Potróval mérkőzik, aki a nyolcaddöntőben simán verte az amerikai John Isnert.

A nap meglepetését a 11. helyen kiemelt argentin, Diego Schwartzman szállította. A 25 éves játékos 1:6, 2:6-ra állt a dél-afrikai a hatodkként rangsorolt Kevin Anderson ellen, azonban innen tudta kiharcolni a továbbjutást egy 3 óra 55 percen át tartó mérkőzésen.

A nők versenyében is továbbjutott az első helyen rangsorolt teniszező: a román Simona Halep a belga Elise Mertenst búcsúztatta. Kiesett ugyanakkor a dán Caroline Woznicaki: a második kiemelt, Australian Open-bajnok játékost az orosz Darja Kaszatkina győzte le a sötétedés miatt vasárnapról elhalasztott találkozón.

A korábbi világelső Angelique Kerber könnyed győzelmet aratott a hazai közönség előtt szereplő Caroline Garcia ellen, míg a 2016-os bajnok spanyol Garbine Muguruza mindössze két játékot töltött a pályán, ugyanis ellenfele, az ukrán Leszja Curenko combsérülés miatt feladta a találkozójukat.

A nőknél a nap nagy híre, hogy Serena Williams sérülése miatt ki sem állt a Marija Sarapova elleni mérkőzésére.

Eredmények – Roland Garros, negyeddöntők

férfiak:
Cilic (horvát, 3.)-Fognini (olasz, 18.) 6:4, 6:1, 3:6, 6:7 (4-7), 6:3
del Potro (argentin, 5.)-Isner (amerikai, 9.) 6:4, 6:4, 6:4
Nadal (spanyol, 1.)-Marterer (német) 6:3, 6:2, 7:6 (7-4)
Schwartzman (argentin, 11.)-Anderson (dél-afrikai, 6.) 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (7-0), 6:2

nők:
Muguruza (spanyol, 3.)-Curenko (ukrán) 2:0-nál Curenko feladta
Kerber (német, 12.)-Garcia (francia, 7.) 6:2, 6:3
Halep (román, 1.)-Mertens (belga, 16.) 6:2, 6:1
Kaszatkina (orosz, 14.)-Wozniacki (dán, 2.) 7:6 (7-5), 6:3
Sarapova (orosz, 28.)-S. Williams (amerikai) játék nélkül

Nyitókép: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik