Sport

Három baleset és mentő a Hungaroringen

A vasárnapi DTM-futamon óriási galibát okozott a Hungaroringen egy hirtelen jött vihar. A nagy esőzés miatt hárman nem tudtak rendesen megállni a boxutcában, ráadásul komolyabb balesetet is okoztak.

Lucas Aueré volt a legcsúnyább eset, a Mercedes pilótája megcsúszott és a garázs falának ütközött. A folyamatban ráadásul két pályabírót is elütött, akiket a mentő vitt el, vélhetően eltört a lábuk. Hasonló jelenet játszódott le Edoardo Mortarával is, azzal a különbséggel, hogy ő saját szerelőivel ütközött. Miután Bruno Spengler is elsodorta a kerékcseréhez használt eszközöket, piros zászlóval megszakították a futamot.

Több mint fél órán át állt a verseny, Auer és Spengler is sajnálkozott a balesetek miatt, melyeket természetesen a száraz pályára szánt gumik okoztak. A DTM a nap folyamán bejelentette, hogy az Auer által elütött egyik sportbírót súlyos lábsérülésekkel, két másik személyt pedig közepesen súlyos sérülésekkel ápolnak.

Újraindulás után Marco Wittman nyert, sőt a dobogó összes fokára BMW-s állhatott föl, pedig öt Mercedesz indult az élről a Hungaroringen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik