Sport

Bajnok lehetett volna a Fradi, ehelyett nagy verést kapott

Nyolcgólos sikert aratva vendégként szépített a Szolnok a férfi vízilabda ob I 2017/18-as szezonjának döntőjében: a Tisza-partiak a három győzelemig tartó finálé harmadik összecsapásán késztették megadásra a Ferencvárost.

A Komjádi Uszodában rendezett összecsapáson villámrajtot vett az előző három kiírásban bajnok, Bajnokok Ligája-címvédő Szolnok, amely 3-0-ra, majd 4-1-re elhúzott a nyitónegyedben.

A hazaiak 18 év után diadalmaskodhatnak először, amennyiben még egyszer győznek, összesítésben pedig 22. bajnoki címüket szerezhetik meg. 

A mérkőzés súlya érezhetően ránehezedett a zöld-fehérekre, miközben a Szolnok két vereség után nagyon összeszedetten vízilabdázott, s a nagyszünetig négygólosra hízlalta a különbséget.

A harmadik negyedben Zalánki Gergő és Aaron Younger is már negyedik találatát jegyezte, Nagy Viktor a kapuban remekelt, miközben a túloldalról csupán Vámos Márton vette fel velük a versenyt, más kérdés, hogy triplájával sem tudott közelebb férkőzni csapata a vendégegyütteshez. Már csak azért sem, mert például az előző két meccsen egyformán négyszer eredményes Varga Dénes ezúttal csupán egyetlen egyszer tudta bevenni a szolnoki kaput.

A döntő negyedik mérkőzését szerdán játsszák, 18.15 órától Szolnokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik