Sport

Jövőre Kazahsztánon keresztül vezet az út a hokielitbe

Döntött a Nemzetközi Jégkorong Szövetség: 2019-ben a divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak Asztana ad otthont.

Kazahsztán nyerte el a magyarokat is felvonultató jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság rendezési jogát pénteken a nemzetközi szövetség (IIHF) kongresszusán.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Szlovénia és Kazahsztán pályázhattak potenciálisan, s a “kiforrott tervvel” rendelkező kazahokat választotta házigazdának az IIHF.

A házigazda és a szlovén együttes mellett a feljutó litván, valamint a világelitből kiesett Fehéroroszország és Koreai Köztársaság lesz a magyar válogatott ellenfele a Barisz Asztana közel 12 ezres csarnokában.

Ami viszont örömteli, Magyarország sem marad rendezés nélkül!

Az U18-as fiúk 2014-ben Székesfehérváron megnyerték a Divízió 1/B küzdelmeit, így ismét a Fejér-megyei településsel pályázott a magyar szövetrség a csoport küzdelmeire.

A két rivális pályázó Szlovénia és Olaszország volt. A hármas versenyfutásból végül a magyar versenymunka kerültünk ki győztesként. Öt évvel az előző siker után, 2019. április 14-20 között, ismét az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban vívhatják ki a feljutást a magyar fiatalok a Divízió I/A csoportba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik