Sport

LeBron James úgy játszott, mint egy félisten, de ez is kevés volt

Elég nagy bajba került a Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapata a keleti konferenciadöntőben, szerda hajnalban is kikaptak Bostonban, a Celtics ezúttal 107-94-re nyert és 2-0-ra vezet a párharcban.

Márpedig az NBA történetében azok a csapatok, amelyek 2-0-ra vezetnek, 95 százalékban tovább is szoktak jutni.

Pedig most minden jól alakult a Cavs számára, LeBron James félisten üzemmódban játszotta végig a mérkőzést, az első meccs betlizése után ezúttal dobott 42 pontot (29-ből 16 sikeres mezőnykísérlet, 11-ből 5 jó tripla), volt 12 asszisztja és 12 lepattanója – meg hat eladott labdája –, ám csak Kevin Love tudott hozzá felnőni a csapattársak közül, ő 22 pontot szerzett.

Az összefoglaló:

A harmadik negyed elején még 61-52-re vezetett a Cleveland, innentől kezdve azonban csak egy csapat volt a pályán: a Boston. A hazaiak ismét tökéletesen működő csapatjátékkal tudták megállítani Jameséket, hatan is legalább tíz pontig jutottak, Jaylen Brown volt a legeredményesebb, ő 23 egységet rakott fel a táblára.

Most lesz pár napjuk a csapatoknak kiértékelni a történteket, legközelebb vasárnap hajnalban lesz mérkőzés. Akkor már Clevelandben, a Cavs az életben maradásért lép majd parkettre.

Eredmény – NBA, keleti konferenciadöntő

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 107-94 (23-27, 25-28, 36-22, 23-17)

Nyitókép: Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik