Sport

A Washingtonnak nagyon megy idegenben

A Capitals nyolcadik idegenbeli mérkőzésén a hetedik győzelmét aratta az idei NHL-playoffban és újabb lépést tett a nagydöntő felé.

A Washington másodszor is legyőzte vendégként a Tampát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti döntőjében, ezzel komoly előnyre tett szert az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

Már a 28 másodpercben vezetést szerzett a Capitals, de a Lightning az első harmad közepén emberelőnyös találatokkal fordított. A vendégek a második felvonás elején egyenlítettek, majd az újabb szünet előtt 61 másodperc alatt kétgólos előnyre tettek szert. A záró játékrészben további két találatot szereztek a washingtoniak, akik a főcsoportdöntő két idegenbeli felvonásán összesen tíz gólt lőttek, miközben négyet kaptak.

A 28 éves amerikai John Carlson két gólpasszt könyvelhetett el a vasárnapi mérkőzésen, így 14 ponttal (3 gól és 11 assziszt) már egyedül ő a Washington legeredményesebb védője a rájátszások során. Korábban Kevin Hatcherrel (1988) és Scott Stevensszel (1988) állt holtversenyben az élen.

A Capitals nyolcadik idegenbeli mérkőzésén a hetedik győzelmét aratta az idei playoffban. A párharc következő felvonását kedden Washingtonban rendezik.

NHL, keleti-főcsoport, döntő, 2. mérkőzés, eredmény:

Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 2-6
Az állás: 2-0 a Washington javára

Nyugaton az újonc Vegas Golden Knights és a Winnipeg Jets vívja a finálét, utóbbi csapat vezet 1-0-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik