Sport

Zubai Szabolcs már várja a szabadulását

Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged kézilabdázója – aki tíz év után távozik a klubtól – szombaton kijelentette, úgy érzi magát, mintha börtönből szabadulna. A 34 éves beálló távozása pénteken vált hivatalossá, amikor az NB I-ből kiesett Orosházi FKSE bejelentette, két idényre szerződést kötött vele.

Ezek után a szombat délutáni Szeged-Veszprém bajnoki döntőn a keretbe sem nevezte Juan Carlos Pastor vezetőedző, a klubvezetők pedig nem búcsúztatták el a kezdés előtt.

Ő az edző, ő dönt. Már várom a végét. Ez olyan, mint amikor valaki szabadul a börtönből, és vágja a centiket, most nálam is ugyanez volt. Április 28-án a dabasi mérkőzésünkön volt egy olyasfajta dolog, ami nekem nagyon nem tetszett, és ennek hangot is adtam. Én nem haragszom senkire, de egy biztos, nehéz megélni az ilyet

– nyilatkozta a szegedma.hu hírportálnak a korábbi 211-szeres válogatott játékos.

 

Mivel az Orosháza nyaranta gyakran játszik felkészülési mérkőzéseket a Szegeddel, a közeljövőben egy ilyen alkalommal megtörténhetne az ünnepélyes búcsúztatása.

Zubai 2008-ban Dunaújvárosból igazolt Szegedre, 2015-től tavalyig csapatkapitány volt. Legkomolyabb sikere a 2014-es EHF Kupa-győzelem. A magyar válogatottban 2004-ben mutatkozott be, és 211 mérkőzésen 308 gólt szerzett. Legnagyobb sikerét a 2012-es londoni olimpián érte el, ahol a negyedik helyen végzett a csapat. A tavaly januári franciaországi világbajnokság után mondta le a válogatottságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik