Sport

Kézilabda-BL: „A Győr nincs a legjobb formában”

Ambros Martín edző a hétvégi Final Four előtt tényszerűen felsorolja mely dolgok hátráltatják csapatát, de azért nyerni akar természetesen.

Magyar-román, Győr-Bukarest mérkőzéssel kezdődik ötödik a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője a Papp László Sportarénában. Ötödik alkalommal rendezi itt az EHF a torna döntőjét, és Budapesten harmadszor, összességében negyedszer lehet aranyérmes a Győri Audi ETO KC.

Az ETO spanyol vezetőedzője, Ambros Martín az eddigi mindhárom BL-győzelemben közreműködött, nyilván újabb diadallal szeretné továbbadni a stafétát eddigi másodedzőjének, Danyi Gábornak.

Martín a torna előtt az MTI-nek úgy fogalmazott, rendkívül nyugodt, magabiztosan várja a budapesti tornát, annak ellenére, hogy három meghatározó játékosa, Tomori Zsuzsanna, a norvég Nora Mörk és a cseh Jana Knedlikova sérülés miatt nem játszhat hétvégén.

Az 50 éves edző elmondta elismeri, nincsenek a legjobb formában, de most nincs itt az ideje a sajnálkozásnak vagy a siránkozásnak.

A szezonban négy-öt alkalommal kellett átszerveznie az együttest, ráadásul azok, akik a közelmúltban tértek vissza sérülésüket követően, még nem tudják a legjobbjukat nyújtani. Már nem is tudom, az elmúlt kilenc hónapban hányadik verziója a csapatomnak a mostani. De ezt is túléltük, mert túlélők vagyunk. Csapatunk ereje éppen ezekből a problémákból ered, a legnehezebb pillanatokban ezek adtak erőt nekünk. A Ferencváros elleni, múlt szerdai bajnoki rangadó miatt  nem volt időnk megfelelően felkészülni a tornára, de ha van egy százalék esélyünk a trófea megnyerésére, harcolni fogunk. Ki kell mennünk a pályára, és a lehető legjobban kell játszanunk

– vélekedett Matín, aki hozzátette, a négyes döntőben a végső győzelemhez két nap alatt két győzelem szükséges, a tornának nincs esélyese, bármi megtörténhet, a szezon eddigi részében mutatott formából sem lehet egyértelmű következtetéseket levonni.

Női kézilabda Final Four, program:

Elődöntők: május 12., szombat, Papp László Aréna 15.15 és 18 óra
CSM Bucuresti (román)–Győri Audi ETO KC
Vezeti: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica (horvátok)
Rosztov-Don (orosz)–Vardar Szkopje (macedón)
Vezeti: Diana-Carmen Florescu, Anamaria Stoia (románok)

Döntő, 18 óra : május 13., vasárnap, Papp László Aréna
Vezeti: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák)
3. helyért, 15.15, :
Vezeti: Jelena Mitrovics, Andjelina Kazanegra (montenegróiak)
15.15 (Tv: Sport1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik