Sport

Erre korábban csak Magic Johnson volt képes

Szombaton hajnalban a New Orleans kosárlabdacsapata szépített a címvédő Golden State elleni párharcában az NBA rájátszásában. A Warriors még így is 2-1-es előnyben van az egyik fél negyedik győzelméig tartó nyugati főcsoport-elődöntőben. A hazaiaknál Anthony Davis 33 ponttal és 18 lepattanóval zárt,

a hírek azonban mégis Rajon Rondóról szólnak. Az irányító csak 4 pontot dobott, de kiosztott 21 gólpasszt és volt 10 lepattanója is.

Karrierje során másodszor hozott legalább 20 asszisztos és 10 lepattanós mérkőzést a rájátszásban, az elsőt még 2011-ben, a Boston játékosaként a New York ellen. Két ilyen palyoff-meccset csak egy játékos, Magic Johnson tud még felmutatni a liga történetében. Rondo megdöntötte a houstoni franchise-rekordot is a 21 gólpasszal.

A Pelicans irányítója a mérkőzésen többször is összetűzésbe került Draymond Greennel, volt egy korábbi lökdösődésük,  negyedik negyedben Rondo pedig össze akarta akasztani Green lábait. Kapott érte egy technikait.

A Houston Rockets újra vezet a Utah Jazz ellen. James Harden 25 ponttal és 12 assziszttal vette ki a részét a 113-92-es győzelemből.

Eredmények – NBA-rájátszás, főcsoport-elődöntők

Nyugat:

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 119-100
Az állás: 2-1, a Golden State javára.

Utah Jazz – Houston Rockets 92-113
Az állás: 2-1, a Houston javára.

Nyitókép: Fotó: Sean Gardner/AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik