Sport

Ép ésszel nehéz felfogni, amit a Vegas művel az NHL-ben

A Vegas Golden Knights jégkorongcsapata szombaton hajnalban vissza tudott vágni a San José Sharksnak a legutóbbi vereségért, így 3-2-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban az NHL-rájátszás második körében. A hazai jégen játszó vegasiak őrült forgatókönyv mellett nyertek: a harmadik harmad közepén már 4-0-ra is vezettek, innen kapaszkodott vissza 4-3-ra a vendég Sharks, de egy üres kapus góllal a házigazda lezárta az összecsapást.

Marc-André Fleury 27 védéssel zárt, a mostani volt a 69. győztes meccse a rájátszásban, ami a tizedik legtöbb a liga történetében.

Már csak egyszer kell nyernie ahhoz a Vegasnak, hogy továbbjusson, a statisztika pedig velük van: aki az ötödik meccset megnyeri egy playoff-párharcban, az az esetek 78,9 százalékában továbbjut az NHL-ben. A Golden Knights teljesítménye igazi szenzáció, már az is sokakat meglepett, hogy az alapszakaszban milyen jól szerepeltek, erre karnyújtásnyira vannak a főcsoportdöntőtől.

Ezzel az üres kapus góllal zárta le a meccset a Golden Knights:

Keleten a Tampa Bay Lightning áll közel a továbbjutáshoz, ők is egy sokgólos mérkőzésen nyertek hajnalban. Bostonban már 2-0-ra is vezettek, a hazai Bruins azonban fordítani tudott a harmadik harmadra. Steven Stamkos hosszabbításra mentette a találkozót, amit aztán Dan Girardi gólja döntött el. A Tampa Bay 3-1-re vezet a párharcban.

A meccs összefoglalója:

Eredmények – NHL-rájátszás, főcsoport-elődöntők

Kelet:

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3-4 – hosszabbításban
Az állás: 3-1, a Tampa Bay javára.

Nyugat:

Vegas Golden Knights – San José Sharks 5-3
Az állás: 3-2, a Vegas javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik