Sport

Korábbi edzője bocsánatot kért Hosszú Katinkától

Az amerikai úszóedző, Dave Salo nyilatkozatot adott az M4 Sportnak. Ő volt korábban Hosszú Katinka edzője, amikor a magyar úszónő még Amerikában járt egyetemre. A 29. születésnapját a napokban ünneplő Hosszú többször elmondta már, hogy a londoni olimpián csalódott Salóban, aki akkor elsősorban amerikai tanítványival volt elfoglalva.

Én az amerikai stáb tagja voltam, nem is nagyon érintkeztünk, majdhogynem azt is el kellett hallgatnunk, hogy egyáltalán ismerjük egymást. Ez nem volt fair vele szemben

– mondta Salo az M4-nek.

Hosszú Katinka Londonban a negyedik lett 400 vegyesen, utána a miértekről faggatta Salót. Az edző ekkor állítólag azt mondta neki, nyisson inkább egy szépségszalont az úszás helyett.

Nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy nyisson szépségszalont Budapesten. Talán azt mondtam, hogy vehet egy szépségszalont. De nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy dolgozzon is ott. Annál azért többre tartom Katinkát. Ha valamit így értett, akkor bocsánatot kérek. Valójában nagyon tisztelem Katinkát.

A folytatás ismert, Katinka az egyetemen ismerte meg későbbi edzőjét és férjét, Shane Tusupot, azóta a magyar úszónő dominálja a sportágat, nyert azóta többek közt három olimpiai bajnoki címet és hat világbajnoki aranyat. Első vb-címét és Európa-bajnoki aranyait még Salo tanítványaként nyerte.

Nyitókép: MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik