Sport

Botrány: chearleadereket kényszeríthettek vetkőzésre az NFL-es csapatnál

A New York Times borította a bilit csütörtökön, mondván: az NFL-es Washington Redskins chearleaderei komoly vádakkal illetik a vezetőjüket. Miről van most szó?  Állítólag egy 2013-as, Costa Rica-i naptárfotózáson először melltartó nélkül kellett szerepelniük, majd az esemény után kilencükre ráparancsoltak, hogy nem mehetnek haza, mert a szponzorokat képviselő férfiakat kell kísérgetniük az éjszakában.

Nem szorítottak fegyvert a fejünkhöz, de kötelező volt a megjelenés. Nem megkértek rá, hanem parancsba adták. Az elfogadhatatlan, hogy lányokat így kiszolgáljanak idegen férfiaknak. Azt gondolom, ez addig nem fog megváltozni, ameddig egyikünket meg nem ölik, vagy meg nem erőszakolják. Szerintem a csapatok csak akkor kapcsolnának, de már késő lenne

– mondta egyikük, aki hozzátette, a szolgáltatás nem szexuális jellegű volt, de úgy érezték, mintha a futtatóik mellett álltak volna.

A cikk szerint a közvetítő a chearleaderek koreográfusa és vezetője, Stephanie Jojokian volt. Jojokian mindenesetre tagadja a vádakat.

Én nem kényszerítettem senkit semmire. Én egy anya tigris vagyok, aki megvédi az övéit. Ez egy nagy család, itt mi tiszteljük egymást és egymás munkáját is

– mondta. A hírek viszont arról is szólnak, hogy a lányoktól megérkezésük pillanatában elvették az útleveleiket. A riport egy 2012-es eseményről is beszámol, miszerint egy elég vad buli támadt a szponzorokat képviselő férfiakkal, akik többek között likőrt spricceltek a chearleaderek szájába, illetve twerkelő (értsd: fenékrázó) versenyt is rendeztek pénzért.

A washingtoni franchise a lapnak eljuttatott közleményében azt írja, a táncos, szórakoztató csapatuk az egyik legjobb a ligában, és a csapat minden egyes tagjának biztonságát biztosították és biztosítják a jövőben.

Az ügynek még lesz folytatása, mivel hasonló esetekről számolt be korábban egy New Orleans-i és egy miami chearleader is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik