Sport

Kiestek a rájátszásból, Westbrook majdnem felpofozott egy drukkert

A hatodik mérkőzésen eldőlt a Utah Jazz és az Oklahoma City Thunder párharca az NBA rájátszásának első körében: a hazai pályán játszó Jazz a 38 pontos Donovan Mitchell vezetésével 96-91-re győzött, ezzel 4-2-vel nyerte meg a párharcot és készülhet a Houston Rockets elleni főcsoport-elődöntőre.

Továbbment a Utah:

A szombat hajnali találkozón Russell Westbrook 46 pontot dobott, de ez is kevés volt. A legutóbbi két mérkőzésén egyébként összesen 91 pontot szórt, ő az első játékos, akinek csapata ilyen termés mellett is kizúgott az NBA-playoffból. Westbrook elég zabos is volt a lefújás után, egy őt a telefonjával kamerázó drukkert kis híján felpofozott.

Westbrook majdnem pofozkodása:

Keleten a Toronto Raptors lépett tovább a következő körbe, miután Kyle Lowry vezetésével nyerni tudtak Washingtonban.

Így ment tovább a Toronto:

Ugyanakkor még nem tudni, ki lesz a kanadai csapat ellenfele. Merthogy a Cleveland nem tudta lezárni az Indiana elleni párharcot, viszont beleszaladt egy irgalmatlanul nagy pofonba. A Pacers már az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést és egyre csak rázta le magáról az ellenfelét, a végén pedig elég nagy különbséggel, 34 ponttal nyertek.

Így ütötte ki a Pacers a Clevelandet:

A 28 pontos Victor Oladipo mellett hatan jutottak el legalább tíz pontig az Indianából, azaz igazi csapatmunak volt ez a siker – ahogy a többi is. A Cavsnél a 22 pontos LeBron Jamesnek nem volt társa.

Hetedik mérkőzés dönt majd a továbbjutásról, csakúgy, mint a Milwaukee Bucks és a Boston Celtics párharcában. Nyugaton már megvan a négy továbbjutó, a már említett Houston és Utah mellett a címvédő Golden State Warriors és a New Orleans Pelicans lesz ott a négy között a nyugati konferenciában.

Eredmények – NBA-rájátszás, főcsoport-negyeddöntők

Kelet:

Washington Wizards – Toronto Raptors 92-102
A párharcot a Toronto nyerte 4-2-re.

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 121-87
A párharc állása: 3-3.

Nyugat:

Utah Jazz – Oklahoma City Thunder 96-91
A párharcot a Utah nyerte 4-2-re.

Fotó: Gene Sweeney Jr. / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik