Sport

Hatalmas dobásra készül a MOHOSZ

Kevesen tudják, de Magyarország legnagyobb tömeget megmozgató sportja nem a labdarúgás. Nagyjából 350 ezer igazolt futballista mellé megközelítőleg ugyanekkora szabadidő-sportoló társul. Ezt a hétszázezres számot veri a horgászat.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) kimutatása szerint e sport és hobbitevékenység együttesen hazánkban a családtagokkal együtt egy millió embert érint.

No, ebből a megközelítésből átlagosnál érdekesebb sporthír, miszerint Magyarország júniusban horgász Világbajnokságot rendez!

A szegedi Maty-ér ad otthont a 28. Klubcsapat Világbajnokságnak, amelyen közel harminc ország legjobb klubcsapata állnak/ülnek vízpartra.

Kozári Miklós, a MOHOSZ alelnöke elmondta: várhatóan nagyon erős mezőny jön majd össze Szegeden, ahol a magyar együttes a pontszerzésben, vagy akár a dobogós helyezésben is reménykedhet.

Bár nem a nemzeti válogatottak vesznek részt ezen a világbajnokságon, mégis itt lesz a versenyhorgászat krémje, mivel minden ország a legjobb klubcsapatával képviselteti magát. Ezekben a klubcsapatokban számos világ és Európa bajnok horgászik, így színvonalas verseny várható, hiszen a sportág világklasszisai teszik tiszteletüket Szegeden. A tavalyi évben győztes magyar klubcsapat ezen a pályán már megnyert egy rangos versenyt, így abban bízom, hogy az élmezőnyben végeznek, és a dobogós helyezés sem kizárt.

– mondta Kozári Miklós.

A 28. Klubcsapatok Horgász Világbajnokságát június 23-án és 24-én rendezik meg a Tisza-parti városban, ahol a magyar színeket a Hungarian Colmic Team képviseli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik