Sport

Vége Lance Armstrong 100 millió dolláros perének

lance-armstrong(1)(960x640).jpg (lance armstrong, )
lance-armstrong(1)(960x640).jpg (lance armstrong, )

Bő egy éve 100 millió dollárra perelte az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma Lance Armstrongot azért, mondván, azzal, hogy milliókat fogadott el az őt és csapatát szponzoráló amerikai postától (U.S. Postal Service), miközben doppingolással érte el sikereit a Tour de France-on – azaz azon túl, hogy csalt, ezt az adófizetők pénzén tett, ami dupla csalás.

A tetemes kátérítési összeget a kormány, mint felperes úgy matekolta ki, hogy a USPS 2000 és 2004 között mintegy 32 millió dollárt fizetett ki Armstrong csapatának, és szerintük a kerékpáros által okozott kár ennek az összegnek a háromszorosa.

Nos, Armstrongnak május 7-én kellett volna bíróság elé állnia, de a tárgyalás elmaradt, ugyanis a felek peren kívül megegyeztek az eredeti összeghez képest csekély öt millió dolláros kártérítésben – számolt be a bbc.com.

Armstrong fellélegezhet, mert ezzel a 2010-ben kirobbant és azóta is a feje fölött lebegő ügye úgy tűnik végképp lezárult.

A legnagyobbat Armstrong korábbi csapattársa bukta. Az alku szerint ugyanis Floyd Landis, a „besúgó” kerékpáros – a per megindítása 2010-es vallomása után vált lehetségessé – még anyagi ellenszolgáltatásra is számíthatott, ha a kormány megnyeri az ügyet és megkapja a kártérítést, az összeg 25 százaléka az övé lesz.

Nos, a peren kívüli megegyezés nem számít klasszikus pergyőzelemnek, de ettől még az öt millió dollár kártérítést ki kel fizesse Armstrong. Így, ha nem is 25 millió dollár, de jelen állás szerint talán egy Floyd Landis zsebében landol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik