Sport

Tovább tart a hokicsoda az NHL-ben

A Vegas Golden Knights jégkorongcsapata szerda hajnalban 1-0-ra legyőzte idegenben a Los Angeles Kingst az észak-amerikai jégkorong-bajnokságban (NHL). Mindez azt jelenti, hogy a ligaújonc a lehető legrövidebb idő, azaz négy meccs alatt jutott túl ellenfelén, 4-0-val hozták le a párharcot.

A Las Vegas az NHL történetének első csapata, amely első szezonjában söpörni tudott a rájátszásban.

De, ha a major sportokat nézzük, akkor is hatalmas bravúr a Golden Knights szereplése. Hokiban korábban csak a Pittsburgh Penguins (1970), kosárlabdában a Portland Trail Blazers (1978), baseballban pedig a Boston Braves (1914) tudott söpörni, amikor először szerepelt a rájátszásban.

A szezon előtt, amikor kialakult a vegasiak kerete, a legtöbben arra számítottak, hogy majd pofozógépként a tabella végén lesznek. Ehhez képest már a rájátszásba is az egyik legjobb mérleggel jutottak be. Az Anaheim Ducks – San José Sharks párharc győztese lesz majd Marc-André Feluryék ellenfele a következő körben.

Az összefoglaló:

Egyelőre a Columbus Blue Jackets – Washington Capitals az első kör legizgalmasabb párharca, eddig mind a három mérkőzés hosszabbításban dőlt el, most épp a második ráadásharmadban. Ezúttal is az idegenbeli csapat nyert, most a Washington, melyben Alekszandr Ovecskin két gólpasszt jegyzett.

A Winnipeg Jets idegenben nullázta le a Minnesota Wildot, karnyújtásnyira vannak a továbbjutástól, 3-1-re vezetik a párharcot.

Eredmények – NHL, rájátszás, 1. kör

Nyugati-főcsoport, negyeddöntő, 4. mérkőzések:
Los Angeles Kings-Vegas Golden Knights 0-1
A párharc végeredménye: 4-0, a Vegas Golden Knights javára

Minnesota Wild-Winnipeg Jets 0-2
Az állás: 3-1 a Winnipeg javára

Keleti-főcsoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Columbus Blue Jackets-Washington Capitals 2-3 – kétszeri hosszabbítás után
Az állás: 2-1, a Columbus javára

Nyitókép: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik