Választ kaptunk Gyárfás Tamással kapcsolatban a FINA-tól

Szerkesztőségünk levélben érdeklődött a Nemzetközi Úszó Szövetségnél Gyárfás Tamás ügyével kapcsolatban. Hosszú hallgatás után választ kaptunk.
Kapcsolódó cikkek

Megkereste a Nemzetközi Úszó Szövetséget (FINA) szerkesztőségünk, hogy reagálhasson Gyárfás Tamás letartóztatásával kapcsolatban. Gyanúsítotti kihallgatását követően kedden vették bűnügyi őrizetbe a volt úszószövetségi elnököt, a médiavállalkozó Fenyő János meggyilkolásának ügyében.

FINA honlapján azonban egyetlen szót sem ejtettek a FINA-Bureau tag ügyéről, pedig

a száraz tényeket a Washington Post, a Reuters  és a Swimswamcímű angol nyelvű úszó szaklap is megírta.

Szerkesztőségünk levelére Pedro Adrega, a FINA Média Bizottság vezetője a következő állásfoglalást fogalmazta meg a Gyárfás-ügyben:

A FINA tisztában van vele, hogy a médiában megjelentek beszámolók Gyárfás Tamásról, a FINA-Bureau tagjáról. Közelről figyeljük az eseményeket, de egyelőre megvárjuk a folyamatban lévő nyomozás végeredményét, mielőtt végső állást foglalnánk.

Információnk szerint a Magyar Úszó Szövetség nem uszodai ügyként tekint az esetre, mivel Gyárfás Tamás 2016 novembere óta már semmilyen kapcsolatban nincs a sportág hazai szövetségével. Ezért a MÚSZ csak abban az esetben kíván állást foglalni az ügyben, ha az valamilyen formában lezárult.

Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd