Sport

A csapatkapitány és a leggólerősebb játékos is elhagyja a Fradit

A Ferencváros hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a hokicsapat két légiósa, Juhamatti Hietamaki és Jereme Tendler sem hosszabbítja meg lejáró szerződését a klubbal. A klubhonlap azt is megjegyzi, hogy minden bizonnyal a távozó vezetőedzőt, Greg Lindqvistet követik majd a szintén az Erste Ligában szereplő Brassóhoz. Ez nem meglepő, mindketten a svéd szakember hívására érkeztek a zöld-fehérekhez.

A finn védő, Hietamaki először 2011-ben csatlakozott a Fradihoz, majd páréves brassói kitérő után 2011-ben tért vissza. A mostani szezonban 8 gólt és 22 gólpasszt szerzett az alapszakaszban, melynek második felében már ő volt a csapatkapitány. A rájátszásban, a későbbi bajnok MAC elleni negyeddöntőben 2-2 góllal és assziszttal zárt.

A kanadai Tendler 2015-ben érkezett, már az első szezonjában 53 pontot szerzett az alapszakaszban, tavaly pedig 60-at. Az idényben ennél visszafogottabb teljesítményt nyújtott, de így is ő volt a legveszélyesebb ferencvárosi játékos, 26 gólja és 37 pontja is a legtöbb volt a csapatban. Öt találatot a rájátszásban szerzett.

A nyitóképen Jereme Tendler egy 2015-ös, Újpest elleni mérkőzésen. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik