Sport

Megverte a spanyolokat a pólócsapat az Európa Kupában

A magyar férfi vízilabda-válogatott az ötödik helyért játszhat az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjének utolsó napján. Märcz Tamás együttese a csoportküzdelmek szombati zárófordulójában magabiztosan győzte le a már biztos döntős spanyol csapatot.

Magyarország válogatottja nekiesett a spanyoloknak, rögtön az első támadás végén megszerezte a vezetést. A fórt Manhercz Krisztián növelte háromra, két akcióból szerzett találatának köszönhetően. Vogel Soma is remekül védett, így az első negyedet remekül kezdték a mieink.

A következő játékrészre az ellenfél is megérkezett a meccsbe, négy-négy találat született mindkét oldalon. Bátori Bence góljával már néggyel ment a magyar válogatott, majd a mérkőzés tizedik percében az első spanyol találat is megszületett Granados Ortega Alvaro révén. A mérkőzés felénél így 7-4-re vezetett a magyar csapat.

Märcz Tamás csapata káprázatos harmadik negyedet produkáltak. Jansik Szilárd triplázott, Mezei Tamás megduplázta találataianak a számát, Bátori Bence pedig távolról bombázott a spanyol kapuba, miközben a védelem és Vogel Soma mindössze egyetlen egy gólt engedélyezett a riválisnak.

Ezek után már az is bőven belefért a magyaroknak, hogy 2-1-re a spanyolok nyerték az utolsó játékrészt. A mérkőzést így öttel nyerte Magyarország, a vasárnapi helyosztón pedig a montenegrói együttessel játszik majd az ötödik helyért.

Végeredmény – vízilabda Európa Kupa, Szuperdöntő, 3. nap

Magyarország-Spanyolország 13-7 (3-0, 4-4, 5-1, 1-2)

A csoport végeredménye:

1. Spanyolország 6 pont
2. Olaszország 6
3. Magyarország 4
4. Görögország 1

B csoport végeredménye:
Montenegró-Franciaország 10-6 (3-2, 2-2, 4-1, 1-1)
Horvátország-Szerbia 8-7 (1-3, 0-1, 3-1, 4-2)

1. Horvátország 9 pont
2. Szerbia 6
3. Montenegró 3
4. Franciaország 0

A két csoport első helyezettje a döntőben találkozik egymással, a másodikok a bronzmérkőzésen csapnak össze, a harmadikok az ötödik, a negyedikek a hetedik helyért játszanak.

A vasárnapi program:
a 7. helyért: Görögország-Franciaország 16.00
az 5. helyért: Magyarország-Montenegró 17.30
bronzmérkőzés: Olaszország-Szerbia 19.00
döntő: Spanyolország-Horvátország 20.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik