Sport

A hétvége legkeményebb kiütését Akexander Povetkin mutatta be

Szombat este az Anthony Joshua vs. Joseph parker nehézsúlyú címegyesítő meccs mellett akadt egy másik, első ránézésre kevésbé hangzatos profi ökölvívó ütközet is, amelynek a jövőben mégis köze lehet nevezett mérkőzéshez.

Az az Alexander Povetkin öklözött a WBA interkontinentális bajnoki és a WBO nemzetközi bajnoki övéért, akinek 2005 óta íródó profi karrierje 35 meccsét egyetlen szépségfolt, vereség csúfítja, mégpedig egy 2013. októberi Vlagyimir Klicsko elleni.

Nos, az orosz bunyós szombat a cardiffi Principality Stadionban az angol óriás, a 2003 centis David Price ellen lépett ringbe. Povetkinn ugyan a harmadik menet végén belelépett egy angol bal horogba, amely után a ring közepéről a kötelekig tántorgott és rá is számoltak, de szerencséjére a mérkőzésvezető matekórája után szólt a gong, így maradt ideje regenerálódni. (a videón 11 perctől)

Az orosz túlélte a negyedik menetet, majd úgy látszik kitisztult, mert az ötödik három elején kifektette nagydarab ellenfelét. Előbb egy jobb csapottal találta állcsúcson a kissé már fáradni látszó angolt, aki ettől bebambult, leengedte mindkét kezét és ekkor jött a végzetes bal horog.

Price egy darabig csak feküdt a földön eszméletlenül. Povetkin nyolcadik egymást követő győzelmét aratta a Klicskótól elszenvedett veresége óta.

Hogy a Joshua győzelemnek mi köze van a Povetkin kiütéshez? Nos, a brit győzelmével a Bokszvilágszövetség (WBA), a nemzetközi Bokszszervezet (IBO) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) világbajnoki és a Bokszvilágszervezet (WBO) övét is birtokolja immár szombat este óta nehézsúlyban.

Mivel Povetkin győzelmével megszerezte a WBA interkontinentális övét, jelen állás szerint ő lett a 28 éves brit kötelező kihívója a szervezetnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik