Eb-negyeddöntőben a magyar efoci-válogatott

Létezik a labdarúgásnak az a változata, amelyben egészen jó eredményeket ér el Magyarország. Ráadásul az Európa-bajnokságon. Ha a füvön nem megy, legalább virtuálisan sikeresek vagyunk!
Kapcsolódó cikkek

Ezen a hétvégén a magyar FIFA-játékosok óriási dolgot vittek véghez: miután veretlenül továbbjutottak a csoportkörből, az ITFA Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében legyőzték Spanyolország válogatottját – számolt be az esport1.hu.

Első mérkőzés

Már az első mérkőzés elejétől látszott, hogy a magyar FIFA-csapat jobban felkészült az ellenfélből, mint Georges Leekens Kazahsztánból és a magyar futballból.

Georges Leekens teljes homályban van
Nagyon úgy tűnik, a kapitánynak kevés volt 4 hónap, hogy megismerje a magyar játékosokat. Hozzá képest Pintér Attila válogatottja fantasztikusan szervezettnek tűnt. Elemzés.

Válogatottunk többször igen tetszetős, veszélyes támadásokat vezetett. Az első gól sem sokat váratott magára, a 13. percben egy jobb oldali támadást vezettünk, Majorosi Krisz centerezett, Czuppon Sanya pedig elegáns mozdulattal belsőzött a hosszú alsóba.

Mit kell tudni az e-futballról?

A mérkőzések a FIFA 18 játékon belül a Pro Clubs nevű játékmódban zajlanak, ahol épp úgy tizenegy játékos lép a virtuális gyepre tizenegy ellenében, mint a hagyományos futballban. Mindenki egyetlen karaktert irányít. A játékosok edzenek, fejlődnek, képességeket szereznek (például az alap karakterünk kezdetben nem igazán képes használható cselek bemutatására, ezeket meg kell szerezni bizonyos mérkőzésszám elérésével) és külső szervezetek bajnokságaiban indulhatnak csapatukkal.

Magyarország az elsők közé tartozott, ahol az igazi labdarúgó klubok is beszálltak az e-sport ezen válfajába és saját csapatot alapítottak (MTK Budapest, DVTK, DVSC, Puskás Akadémia, UTE).

A Hungarian Pro Clubs League, azaz a magyar bajnokság résztvevői között találhatóak a korábban említett valódi egyesületek csapatain kívül, baráti társaságok és e-sport csapatok squadjai (pl. Wonder Stag, Nice Gaming, Zylex), szponzorált csapatok (pl. Hartman eSport, Dr. Relax eSport), sőt a Testnevelési Egyetem is csapatot indított TFSE eSport néven.

A magyar válogatott a bajnokság legjobb játékosaiból tevődik össze, akiket a liga vezetői, azaz a „szövetségi kapitányok” hívnak be.

A 42. percben aztán a spanyolok is eljutottak a kapunkig, egy szép szabadrúgás kombinációt mutattak be, amit sajnos csúnyán megettünk – 1-1-el vonultak félidőre a csapatok.

A második félidőre a játék képe nem változott, a spanyolok alig-alig tudtak átjönni a magyar térfélre, a 78. percben pedig beérett a nyomás. Majorosi Krisz lépett ki a védők gyűrűjében, buktatták, büntető következett, amit a sértett vágott a kapu bal alsó sarkába, ezzel kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Az esport ITFA Európa-bajnokság lebonyolítási rendszere olyan, hogy a 2 x 11 játékos két nyert mérkőzésig játszik, így azonnal következett a visszavágó.

Második mérkőzés

A második mérkőzésre a válogatottunk annak tudatában indulhatott neki, hogy a spanyoloknak minimum két gól kell a továbbjutáshoz. Ez kellő nyugalmat és felszabadultságot váltott ki játékosainkból.

A mérkőzés képe semmit nem változott az előző meccshez képest. Annak ellenére, hogy a magyar csapat a terv szerint kontrákra rendezkedett be, nálunk volt többet a játékszer. A 14. percben Majorosi Krisz és Czuppon Sanya egyérintőzött az ellenfél tizenhatosán belül, majd utóbbit az egyik vendég védő buktatta, büntető következett – Czuppon kegyetlenül a kapu bal felső sarkába bombázott.

A második félidőben helyzetek akadtak itt is, ott is, de a csapatok maximum egy-egy kapufáig jutottak. A mérkőzés végén aztán végképp eldőlt a továbbjutás: egy igazi “magyaros” szögletvariáció után Karpi Feri fejelte le a labdát Balogh Zoli elé, aki könyörtelenül a léc alá bombázott, kialakítva a 2-0-ás végeredményt.

Íme a második mérkőzés teljes egészében:

A Magyar válogatott így összesítésben 4-1-es eredménnyel lépett tovább a negyeddöntőbe, ahol az ellenfelünk Olaszország lesz, akik a nyolcaddöntőben Walest győzték le 5-1-re.

Az olaszokkal már a selejtezőkben is megmérkőztünk, akkor egy 0-0-ás döntetlen és egy 2-1-es vereség volt a mérleg. Az Európa-bajnoki negyeddöntő mérkőzések pontos időpontja még nincs kijelölve, de az előzetes információk szerint az előttünk álló hétvége tűnik a befutónak.