Sport

A Szeged egy félidőn át tudta tartani a lépést a Kiellel

A MOL-Pick Szeged 29-22-re kikapott a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, szerdán.

Jól kezdték a találkozót a vendégek, sőt az ötödik percben átvették a vezetést is. Mindkét együttes hatékonyan védekezett, így eleinte a szokásosnál kevesebb gól született. A kapusok azonban nem csillogtak ennyire, a 18. percben a Szeged kapujába José Manuel Sierra helyére Marin Sego állt be, mivel a spanyol egyetlen lövést tudott hárítani.

Két perccel később alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között (10-8), mert a magyar együttes elkövetett néhány pontatlanságot, azonban négy perc alatt fordított (11-12). A szünet előtt Sego az ellenfél üres kapujába talált, és bár Marko Vujin és Miha Zarabec vezérletével a Kiel hatékonyabban támadott, az első félidő után döntetlen volt az állás (14-14).

A németek lerohanták ellenfelüket fordulás után, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző hat perc után időt kért (19-16). Csapata sorozatban háromszor volt eredményes, de az egyenlítést követően nem tudta tartani a lépést a gyorsabb, lendületesebb házigazdákkal, akik öt gólt dobtak egymás után, ezért aztán újabb időkérés következett (24-19).

A folytatásban tovább nőtt a különbség, mert a Kiel dán kapusa, Niklas Landin remekül védett, csapattársai pedig jó százalékkal használták ki a helyzeteiket. A vendégek az utolsó 18 percben nagyon sokat hibáztak, és mindössze háromszor találtak a hálóba.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik Szegeden.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

THW Kiel-MOL-Pick Szeged 29-22

Kiemelt fotó: pickhandball.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik