Sport

Euroliga-döntőt rendez Magyarország

Úgy látszik a nemzetközi kosárlabda sportdiplomatái is jelentős sikerként követték el azt, hogy a Sopron Basket bő egy hete csodát vitt véghez, amikor az Euroliga negyeddöntőjében összesítésben 2-1-re legyőzte és az  kiejtette a törökök milliárdos kirakatcsapatát a Fenerbahcét.

A klub honlapja ugyanis arról számolt be, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) döntésének értelmében 2018. április 20-22-én Sopron rendezi a 2018-as női Euroliga négyesdöntőjét. Így a Sopron Basket a hazai pálya előnyét és a hazai közönség támogatását is élvezheti, amire igencsak szüksége lesz, mert a kvartettben semmiképp sem ők, sokkal inkább a két orosz, vagy a török csapat valamelyike számít favoritnak.

A rendezésről a szerződést szerdán Kamil Novak a FIBA európai szekciójának igazgatója, Bodnár Péter az MKOSZ főtitkára, valamint Török Zoltán a Sopron Basket ügyvezetője írta alá. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sikeres intenzív egyeztetést folytatott a financiális háttér megteremtése érdekében. Ennek eredménye, hogy jelentős kormányzati támogatással sikerült elnyerni a rendezés jogát.

Kamil Novak kifejtette:

Sopron komoly kosárlabda múlttal rendelkező város. A Magyar Kosárlabda Szövetség, a soproni klub profi hátterére építve választotta ki a várost 2015-ben a FIBA Női Kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportjának, majd több utánpótlás kontinens tornának, így az előttünk álló U20-as Női Európa bajnokságnak is otthonául. A kiváló tapasztalatok, és az MKOSZ teljes támogatását élvezve, biztos vagyok benne, hogy egy sikeres, igen jól szervezett FINAL4 előtt állunk!

A Final Four párosítása:

  • Sopron Basket (magyar) – Yakin Dogu (török),
  • UMMC Jekatyerinburg (orosz) – Dinamo Kurszk (orosz).

Magyarország eddig egyszer rendezett női kosárlabda Final Fourt, tizennégy évvel ezelőtt, 2004-ben Pécsett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik