Sport

Hardenék az Oklahoma Cityt is bedarálták

Sorozatban a 16. győzelmét aratta a legutóbbi játéknapon, ezzel továbbra is vezeti a nyugati főcsoportot a Houston az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). Az Oklahoma elleni, idegenbeli sikerből Chris Paul 25 ponttal, James Harden pedig dupla duplával – 23 ponttal és 11 gólpasszal – vette ki részét.

A vesztes csapatban Russell Westbrook 32 pontot szerzett ugyan, de ehhez 27 kísérletre volt szüksége és eladott kilenc labdát is. Carmelo Anthony 23 pontot dobott és lehagyta Jerry Westet az örökrangsorban, már ő a 20. legeredményesebb játékos az NBA történetében.

Ez volt a Houston szezonbeli 50. győztes meccse, így továbbra is megelőzi a címvédő, a legutóbbi játéknapon szintén nyertes Golden State Warriorst a nyugati főcsoportban. Az oaklandi csapat a Brooklyn Netset verte hazai pályán, elsősorban a kétszer az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry 34 pontjának köszönhetően.

A New Orleans Pelicans csapata sorozatban kilenc sikernél jár, legutóbb a Los Angeles Clippers ellen diadalmaskodott. A Pelicansnál Anthony Davis 41 pontot dobott és 13 lepattanót szerzett. Rajta kívül Jrue Holiday nyújtott kiemelkedőt, aki 19 pontja mellett 17 gólpasszt is kiosztott.

A keleti első Toronto Raptorsban DeMar DeRozan úgy jutott el 25 pontig az Atlanta Hawks ellen megnyert összecsapáson, hogy a negyedik negyed nagy részében csak a kispadról figyelte társait.

Az elmúlt időszakban nagyszerűen játszó, legutóbbi kilenc mérkőzésén 35,2 pontot átlagoló Damian Lillard a New York Knicks ellen megnyert mérkőzésen 37 pontot szerzett, csapata, a Portland továbbra is tartja nyugati harmadik helyét.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Oklahoma City Thunder-Houston Rockets 112-122
Golden State Warriors-Brooklyn Nets 114-101
Los Angeles Clippers-New Orleans Pelicans 116-121
Toronto Raptors-Atlanta Hawks 106-90
Portland Trail Blazers-New York Knicks 111-87
Charlotte Hornets-Philadelphia 76ers 114-128
Washington Wizards-Miami Heat 117-113 – hosszabbítás után
Dallas Mavericks-Denver Nuggets 118-107

Nyitókép: Bob Levey/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik