Sport

Nőnapon döntenek a Tusupékat beperelő edző ügyében

Dajka Balázs
Dajka Balázs

újságíró. 2018. 03. 06. 07:12

Korábban a témában:

Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek!”

– ezek a szavak Shane Tusuptól, Hosszú Katinka edzőjétől, és férjétől származnak, aki tavaly áprilisban, az országos bajnokságon magából kikelve üvöltött kollégájával, Darren Warddal, aki elfelejtette benevezni a férfi váltót.

Tusup és Hosszú klubja, az Iron Aquatics később megvált az edzőtől, aki viszont a bíróságon szeretne elégtételt venni a sérelmeiért, írja a Blikk.

Ward munkaügyi és személyiségi jogi pert indított, de mivel kapott végkielégítést, így a munkaügyi percben sikerült megegyezni a feleknek. Az ítélethirdetésre március 8-án kerül sor, de az eddigi három tárgyalás során egyszer sem fordult elő, hogy mindkét érintett fél megjelent volna.

Ward úgy érzi, Tusup és az Iron Aquatics megsértette a személyiségi – az emberi méltósághoz, becsülethez és jó hírnévhez fűződő – jogait, és szerinte az Iron Aquatics valótlanul tájékoztatta a közvéleményt távozásának okáról.

“A felperes kérése továbbá, hogy a bíróság tiltsa el az alpereseket a további jogsértéstől, s kötelezze őket arra, hogy adjanak számára megfelelő elégtételt, valamint a saját költségükön biztosítsanak ennek megfelelő nyilvánosságot” – idézi a Blikk a Fővárosi Törvényszék tárgyalási jegyzékét. Ward egyébként pénzt nem, csak a perköltség megtérítését igényelte.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.