Sport

Lesz magyar döntős a budapesti tenisztornán

Stollár Fanny, oldalán Georgina Garcia Perezzel bejutott a páros fináléba a budapesti, 226 750 dollár (57,2 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

A magyar, spanyol duó a pénteki elődöntőben az Anasztaszija Komargyina, Nina Stojanovic orosz, szerb kettőst verte két szettben, 1 óra 15 perc alatt a BOK Csarnokban.

A vasárnapi döntőben Stollárék ellenfele az első helyen kiemelt Kirsten Flipkens, Johanna Larsson belga, svéd páros vagy a román Irina Maria Bara és Mihaela Buzarnescu lesz. A 19 éves Stollár az utolsó állva maradt magyar játékos a versenyen.

Egyesben a 2016-ban WTA-világbajnok Dominika Cibulkova búcsúztatta Stollárt, és az első kiemelt szlovák játékos már a négy között jár, miután legyőzte Larssont. A mindössze 160 centis Cibulkova a szombati elődöntőben a német Mona Barthellel találkozik,

aki csütörtökön a címvédő Babos Tímeát búcsúztatta

A másik ágon meglepetésre kiesett a másodikként rangsorolt Csang Suaj, a világranglistán 34. kínai játékost a 80. helyen álló belga Alison Van Uytvanck győzte le magabiztosan.

eredmények, negyeddöntő, egyes:

Cibulkova (szlovák, 1.) – Larsson (svéd) 6:3, 6:2
Van Uytvanck (belga) – Csang (kínai, 2.) 6:2, 6:4
Kuzmova (szlovák) – Martic (horvát) 6:4, 6:2
Barthel (német) – Bonaventure (belga) 6:3, 6:4

 

Az elődöntőben:
Cibulkova – Barthel
Van Uytvanck – Kuzmova

 

páros, elődöntő:
Georgina Garcia Perez, Stollár Fanny (spanyol, magyar) – Anasztaszija Komargyina, Nina Stojanovic (orosz, szerb) 6:4, 6:4

Kiemelt fotó: www.facebook.com/fannystollar98

Ajánlott videó

Olvasói sztorik