Sport

A Barcelonát is meglepte a Király Kupa megnyerése

A Barcelona kosárlabdacsapata megnyerte a spanyol Király Kupa hétvégi nyolcas döntőjét, és még pezsgő sem várta őket az öltözőben. A katalánok előbb a Baskoniát, majd a Gran Canariát kiejtve jutott a vasárnapi döntőbe, ahol 92-90-re verték az ősi rivális a Real Madridot.

Hanga Ádám természetesen fontos szerepet kapott ezeken a találkozókon is, a döntőben 28 és fél perc alatt 12 pontot dobott és három lepattanót szerzett, mielőtt a hajrában kipontozódott volna. Nyári átigazolása óta az első trófeáját szerezte új csapatával.

Mi magunk sem vettük komolyan, hogy nyerhetünk, pezsgő sem volt az öltözőben, a bajnoki pólók is már csak a buszon kerültek elő. Meglepetéscsapatként győztünk Las Palmasban, mert igaz, hogy mi vagyunk a Barcelona, de tudjuk, hogy mik történtek az elmúlt hónapokban, és edzőváltás is volt tíz nappal ezelőtt

– mesélte a 28 éves játékos a Kossuth Rádió hétfői, Sportvilág című műsorában.

Kipontozódásáról szólva a magyar kosaras kifejtette, végig nagyon keményen védekezett, a szlovén Luka Doncic őrzése volt a feladata, és a hajrában kellemetlen volt látni a kispadról, ahogyan a madridiak visszazárkóztak, ezért még a törölközőjét is a fejére tette.

Később aztán annál boldogabb volt, amikor levághatta emlékként a két hálót a gyűrűkről, ezeket a többi trófeához hasonlóan a nagypapája budapesti otthonában szándékozik majd elhelyezni.

Fotó: Hanga Ádám Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik