Sport

Kiderült, miért nem engedték ki a kórházból Mészöly Kálmánt

A korábbi kiváló labdarúgó fia nyilatkozott a Blikknek, és elárulta, ízületi gyulladás miatt továbbra sem hagyhatja el a kórházat édesapja.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Mészöly Kálmánt február elején agyvérzésre utaló tünetekkel szállították kórházba. A katéterezés után kiderült, hogy bár stroke-ról nincs szó, de a koszorúér-szűkülete van, így szívműtét előtt áll. A kórházban azonban kétoldali tüdőgyulladás lépett fel nála, ezért a műtétre ezidáig nem került sor.

A 76 éves egykori legenda fia, ifj. Mészöly Kálmán úgy nyilatkozott a Blikknek:

A tüdőgyulladásból már tökéletesen felépült apu, de még erősödnie kell. Valóban szó volt róla, hogy hamarosan hazatérhet, de sajnos van egy újabb probléma, amely meggátolja ezt. Korábban köszvény kínozta, ami most kiújulhatott, ezért roppant fájdalmas számára felkelni az ágyból. Korábban köszvény kínozta, és elképzelhető, hogy ez újulhatott most ki nála. A bal térdében ízületi gyulladás van. Így aztán roppant fájdalmas neki kikelni az ágyból, felállni és sétálni. Gyógyszereket szed, és bízunk benne, hogy ebből is felépül.

Mészöly Kálmán pályafutása egészét a Vasasban töltötte, a válogatottban 61-szer szerepelt. 1964-ből van egy Európa-bajnoki bronzérme, 1962-ben ötödik, 1966-ban a hatodik helyen végzett a magyar válogatottal a világbajnokságon, 1962-ben az év labdarúgójának választották. Szövetségi kapitányként három ciklusban is irányította a válogatottat, a januári Év sportolója gálán az MLSZ-életműdíját vehette át.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik