Sport

A magyar Fed Kupa-válogatott legyőzte Szlovéniát

A magyar női válogatott 2-1-re nyert Szlovénia ellen csütörtökön a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tallinni tenisztornájának második fordulójában.

A szerdán a svédektől 2-1-es vereséget szenvedő magyar csapatból Bondár Anna (522. a világranglistán) kezdett Nina Potocnik (430.) ellen, és 68 perc alatt kikapott. A második egyes meccsen Stollár Fanny (209.) ellenfele Tamara Zidansek (178.) volt, és a 19 éves magyar játékos 1 óra 13 perc elteltével kiegyenlített.

A sorsdöntő párosra Stollár és Gálfi Dalma (265.) állt ki Zidansek és Kaja Juvan ellen, és a 2015-ös junior wimbledoni bajnok magyar duó magabiztosan győzött.

A C csoportban Juhász Gábor kapitány együttese pénteken a horvátokkal találkozik. A csoport győztese a B csoport első helyezettjével találkozik az elődöntőben, a második helyosztót játszik, az utolsó osztályozóra kényszerül szombaton. A csoportharmadiknak pedig nem kell pályára lépnie a torna zárónapján.

Eredmények, C csoport, 2. forduló:

Bondár Anna-Nina Potocnik 4:6, 2:6
Stollár Fanny-Tamara Zidansek 6:4, 6:4
Stollár Fanny, Gálfi Dalma-Tamara Zidansek, Kaja Juvan 6:4, 6:3

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: Magyarország-Szlovénia 2-1

Nem árt tudni, hogy hamarosan Babos Tímea is pályára lép hazai közönség előtt. Február 18-25. között került megrendezésre a 250 ezer dollár összdíjazású Hungarian Ladies Open WTA-verseny. Jegyek itt vásárolhatóak az eseményre.

Kiemelt kép: Magyar Tenisz Szövetség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik