Sport

Elveszítette a csoportrangadót a Veszprém a Bajnokok Ligájában

Két hónap szünet után folytatódott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a magyar bajnok Telekom Veszprémre rögtön egy rangadó várt a B csoportban, Ljubomir Vranjes együttese a Kielhez látogatott. Bár a németeknél több nagy hiányzó is volt, ez nem annyira látszott meg a játékukon. 7-7 után egyértelműen a Kiel játszott jobban és úgy megnyomták az első félidő végét, hogy a szünetre 14-9-es előnnyel mehettek.

Momir Ilic góljával indult a második játékrész, majd a veszprémiek új igazolása, Petar Nenadic is betalált. Bár ezután egy kieli találat jött, a magyar együttes feljött 15-14-re. Innentől kezdve nagy nyomás alatt voltak a hazaiak, de a Veszprém a kulcspillanatokba bele-belehibázott, így egyszer sem sikerült egyenlíteni.

A hajrának is 21-20-ról vághattak neki a csapatok, ám egyszerűen semmi nem akart összejönni a Veszprémnek. Már csak a Kiel dobott gólt, 22-20-as vereség lett a vége, a magyar együttes negyedik mérkőzésén hagyta el vesztesen a pályát a csoportkörben.

A legeredményesebb veszprémi Ilic volt, ő öt találatig jutott, Gasper Marguc és Dejan Manaskov négy-négy találatot szerzett. Mikler Roland 36 lövésből 14-et védett ki, ez 39 százalékos mutató.

Még három forduló van vissza, a következő ellenfél a Meskov Breszt lesz jövő szombaton. A fehéroroszok az Aalborggal játszottak 23-23-as döntetlent szerdán.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 11. forduló

THW Kiel (német)-Telekom Veszpém 22-20 (14-9)
a Veszprém gólszerzői: Ilic 5, Marguc, Manaszkov 4-4, Tönnesen, Nenadic 2-2, A. Nilsson, Nagy L., Lékai 1-1

Nyitókép: MTI/EPA/Focke Strangmann

Ajánlott videó

Olvasói sztorik