Sport

Babos Tímea párosban lenne világelső

Babos Tímea célja, hogy párosban az első helyre, egyesben pedig a legjobb húsz közé kerüljön idén a női teniszezők világranglistáján.

A 24 éves játékos – aki jelenleg párosban az ötödik, egyesben pedig a 35. – szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a francia nyílt bajnokságot megelőzően Dohában, Budapesten, Indian Wellsben, Miamiban, Rómában és Madridban is versenyez majd.

A tavalyi idény végén az edzőmmel eldöntöttük, hogy másként dolgozunk a decemberi holtszezonban, mint korábban, és ez bejött. Javult a játékom és egyre sikeresebb lettem. Hihetetlen, hogy a január így alakult, és ilyen remek eredményekkel, élményekkel gazdagodtam

– mondta Babos, aki azt is elárulta, úgy álltak rajthoz Melbourne-ben, hogy egyszer sem edzettek együtt Mladenoviccsal, akit tízéves kora óta ismer, és korábban már volt a párospartnere.

Ez önmagáért beszél, és megmutatja, milyen jól tudunk együtt dolgozni, segíteni egymást a pályán. Az első egy-két mérkőzésünk arról szólt, hogy ismét összeszokjunk. A párosunk titka, hogy a játékunkkal és a személyiségünkkel is ki tudjuk egészíteni egymást. Magabiztos voltam, egyesben és párosban is jól játszottam, a páros döntő pedig a legjobb meccsem volt az egész versenyen

A 24 éves játékos azt is elárulta, milyen változás segítette az eredményességet.

A teniszemmel igazán nagy hiba sosem volt, de a mentalitásom, a hozzáállásom változott, ennek köszönhetően magabiztosabban tudok játszani. Elhatároztam, hogy minden pontért megküzdök, mindent megteszek a pályán, és látom, hogy ez a járható út, ami még több sikerhez vezethet

A párosban WTA-világbajnok Babos elárulta, az edzésmunkája és a hozzáállása is változott a közelmúltban, ennek köszönheti, hogy januárban a francia Kristina Mladenovic oldalán megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot párosban, az indiai Johan Bopannával döntőt játszott vegyes párosban, majd Tajpejben megszerezte pályafutása negyedik tornagyőzelmét egyesben.

Hungarian Ladies Open

Nem árt tudni, hogy hamarosan Babos Tímea is pályára lép hazai közönség előtt. Február 18-25. között került megrendezésre a 250 ezer dollár összdíjazású Hungarian Ladies Open WTA-verseny. Jegyek itt vásárolhatóak az eseményre.

Fotó: Europress/AFP/Greg Wood

Ajánlott videó

Olvasói sztorik