Sport

5 milliós pénzbírság és zárt kapu az NB I-es kézicsapatnak

24.hu
24.hu

2018. 02. 07. 17:26

A DVSC női kézilabdacsapatát ötmillió forint pénzbírsággal és három zárt kapus mérkőzéssel büntette a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), a vendégdrukkerek részéről ugyanis rasszista megnyilvánulások voltak a január 20-i Érd-Debrecen kupameccsen – a hazaiak 32-21-re nyertek.

A debreceni klub idézi is a szövetség határozatát:

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Albizottsága (a továbbiakban: Fegyelmi Bizottság) a Debreceni VSC KÉZILABDA Kft. (18) indult fegyelmi eljárásban megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t. A Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy eljárás alá vont sportszervezet a hatályos Versenykiírás, Mérkőzésrendezési Előírások (2.sz. melléklet) „S” pontjába ütköző vétséget követett el, ezért a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet, valamint az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 14. §. o) és e) pontjára figyelemmel 5.000.000.-Ft, azaz ötmillió forint pénzbüntetéssel sújtja, valamint három (3) soron következő hazai rendezésű sportrendezvény nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartását írja elő.

Azt írják a debreceniek, hogy elítélik a rasszista megnyilvánulásokat és elfogadják a büntetés tényét, ám annak mértékét túlzónak tartják, hiszen „hasonló súlyosságú büntetés példa nélkül áll a magyar kézilabdázás történetében”. Márpedig azzal érvel a DVSC, hogy nem ők voltak a rendezők, azaz semmilyen ráhatásuk nem volt a rendbontás megszüntetésére.

Fellebbeztek a határozat ellen. A büntetés akkor lép érvénybe, ha megszületett a másodfokú határozat is, azaz a Győr és a Kecskemét elleni mérkőzéseket a zárt kapus ítélet nem érinti.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.