Sport

Világ- és Európa-bajnokságon járt kajakost értek doppingvétségen

kajak-kenu(210x140)(1).jpg (kajak, kenu, )
kajak-kenu(210x140)(1).jpg (kajak, kenu, )

A február nem az a hónap, amikor a kajak-kenu sportágtól hangos a sajtó, most mégis. A sportági zuhanyhiradóban egy ideje azt rebesgetik, újra doppingvétségen kaptak egy neves sportolót, ráadásul Csipes Tamara, Dombvári Bence, Kucsera Gábor (2015-ben mindhármukat kokainfogyasztáson érték), Dudás Miklós (2015 – tesztoszteron), illetve Horváth Bence és Szomolányi Máté (2016., atipikus minta) után ismét egy olyan, aki világ-, és Európa-bajnokságon is járt.

A sportoló kilétét egyelőre titokban tartják, mivel a Magyar Antidopping csoport csak a jelenleg is folyó vizsgálat, és a  jogerős ítélet után hozhatja nyilvánosságra személyiségi okok miatt. Ami biztos, az érintett A-, és B-mintája is pozitív eredménnyel zárult, ami doppingvétség. Ezt maga Dr. Tiszeker Ágnes erősítette meg:

Valóban volt pozitív A-minta nemrégiben a kajak-kenu sportban, ami azonban nem minősül doppingvétségnek. De miután ennek eredményét a B-próba is megerősítette, már doppingvétségről beszélünk. A sportoló ellen a Magyar Antidopping Csoport megindítja a hivatalos doppingeljárást, amely a sportoló meghallgatásával kezdődik.

A sportági szövetségek közül a Kajak-kenu az, amelyik a legtöbbet költ a doppingvétségek kiszűrésére.

(A fotó illusztráció – forrás: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik