Sport

Ötödjére sikerült: Spanyolország Európa-bajnok

Spanyolország nyerte meg a férfi kézilabda Európa-bajnokságot, miután vasárnap a zágrábi döntőben hat góllal legyőzte Svédországot.

A mérkőzés elején a svédek irányítottak, a 12. percben már három góllal is vezettek, sőt még félidőben is a skandinávok vezettek 14-12-re. Fordulás után a spanyolok gyorsan fordítani tudtak, majd fokozatosan őrölték fel az ellenfelüket. Egészen elképesztő fölény alakult ki, a félidő első harmadában 8 gólt dobtak a spanyolok, míg a svédek csak egyet., és már végig náluk volt a vezetés.

Mivel a skandinávok egyre kisebb ellenállást tanúsítottak, a meccs végére nem sok izgalom maradt, végül a spanyolok kényelmesen 29-23-ra nyertek.

A spanyolok hetedik Eb-érmüket szerezték, de az első aranyat, ráadásul ötödik alkalommal jutottak be a döntőbe, ám mostanáig nem sikerült megnyerniük a finálét.

A finálé egyben világbajnoki selejtező is volt, a győztes spanyolok kijutottak a jövő januári, német-dán közös rendezésű vb-re. A vesztes svédeknek júniusban selejtezőt kell játszaniuk Hollandiával.

A bronzérmet kicsivel korábban Franciaország szerezte meg a miután vasárnap három góllal legyőzte Dániát. A világbajnok franciák és az olimpiai bajnok dánok színvonalas, végig kiegyenlített mérkőzést vívtak. A találkozót az döntötte el, hogy az első félidő második felében a franciák rendkívül hatékonyan játszottak, és kétgólos hátrányukból háromgólos előnyt faragtak.

Végeredmény – Kézilabda Európa-bajnokság

Döntő:
Spanyolország-Svédország 29-23 (12-14)

Elődöntő:
Franciaország-Dánia 32-29 (17-14)

Fotó: ehf-euro.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik