Sport

Paula Radcliffe abszolút csúcsára hajt a kenyai maratonfutó

A kenyai Mary Keitany 2017-ben megdöntötte a tisztán női mezőnyben futott világcsúcsot a London Marathonon, idén áprilisban pedig Paula Radcliffe vegyes mezőnyben elért abszolút rekordját szeretné átadni a múltnak.

A 36 éves hosszútávfutó 2017-ben 2:17:01 óra alatt teljesítette a távot, 17 másodperccel túlszárnyalva a britek legendás sportolójának 2002-ben elért egynemű csúcsát. Radcliffe a 2003-as londoni versenyen már férfiakkal közösen futhatott, ahol 2:15:25 órás rekordot ért el. Keitanynak idén azért nyílhat lehetősége ennek megdöntésére, mert férfi irammenők segítik majd a női élversenyzők küzdelmét április 22-én.

Tudom, hogy Paula Radcliffe itt érte el a csúcsot 2003-ban, és azt is, hogy mennyire népszerű ő Nagy-Britanniában, de remélem, a közönség mögöttem áll majd és segít a csúcs megjavításában

– mondta Keitany.

A kenyai klasszisnak ugyanakkor nem csupán a rekorddal kell majd megküzdenie a világ egyik legrangosabb versenyén, mivel a mezőnyben ott lesz a pályán háromszoros olimpiai bajnok etióp Tirunesh Dibaba, aki tavaly második lett mögötte Londonban. Rajtuk kívül indul a tavalyi világbajnok, bahreini színekben versenyző Rose Chelimo is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik