Sport

A sportvilág 2018-as zsákbamacskája az első „multisport” Európa-bajnokság

Augusztus 2. és 12. között rendezik az első “multisport” Európa-bajnokságot. Glasgow a vizes sportok – úszás, műugrás és szinkronúszás -, valamint a torna, az evezés, a golf, a kerékpározás és a triatlon versenyeinek ad otthont. A viadal atlétikai versenyeit viszont 1200 kilométerrel odébb, Berlinben rendezik majd meg.

Valószínűleg mindegyik sportágban indulnak majd magyar sportolók. Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, úgy gondolja, hogy az újítás némi lendületet adhat néhány sportág számára.

Egyelőre próbáljuk megfejteni, hogy a 2015-ben bemutatkozott Európai Játékok – amelyen az olimpiai előtt 200 fős magyar csapat vett részt –  és a most bemutatkozó multisport esemény milyen konkurenciát jelenthet egymásnak. Fél úton járunk a riói és a tokiói nyári olimpiai játékok között, amikor sokkal inkább tekintünk már előre, mint hátra. Így aztán a bemutatkozó esemény a fiatal reménységeink számára bizonyítási lehetőséget is kínálhat.

– mondta az egykori olimpiai, világ- és Európabajnok öttusázó az SzPress Hírszolgálatnak. Azt is hozzátette, hogy érzékelhetően hanyatlásnak indult és egyre súlytalanabb kontinensbajnokság, ezért szükség van az ilyen próbálkozásokra is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik