Sport

Remek rajt a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

Knoch Viktor (knoch viktor, )
Knoch Viktor (knoch viktor, )
1500 méteren 6/6, míg 500 méteren 6/4 versenyzőnk jutott tovább a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n.

Mind a hat magyar versenyző továbbjutott a leghosszabb, 1500 méteres táv selejtezőjéből A drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság pénteki nyitónapján délelőtt az 1500 és az 500 méteres selejtező futamokra került sor.

Előbbin Bácskai Sára Luca magabiztos versenyzéssel került a legjobb 21 közé, de Kónya Zsófia biztosan őrizte a még éppen továbbjutást érő harmadik helyet. Jászapáti Petra az egész futam során az utolsó pozícióban korcsolyázott, de két körrel a vége előtt egyetlen manőverrel három ellenfelét előzte meg, így másodikként lett elődöntős.

A férfiaknál kétségtelenül a negyedik olimpiájára készülő Knoch Viktor a legnehezebb hatosból másodikként lépett tovább, míg az amerikai születésű Krueger Cole debütálása is jól sikerült magyar színekben, harmadik lett futamában, akárcsak Burján Csaba.

Az 500 méter selejtezőjéből Kónya Zsófia és Jászapáti Petra – utóbbi rajt-cél győzelmet aratott – ment tovább, viszont Bácskai Sára Luca beragadt a startnál, kiesett.

A férfiaknál Krueger Cole járt hasonlóképpen, kiesett. Burján Csaba és Knoch Viktor viszont nagyon magabiztos lépett túl a selejtezőn.

A pénteki program az 1000 méter, majd a váltók selejtezőjével folytatódik. Szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntői bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter és a staféták versenyével zárul a kontinensviadal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik