Sport

Fucsovics Márton döntős, Piros Zsombor kiesett

Két versenyen is érdekeltek voltak a magyar teniszező Ausztráliában. Egyiknek sikeres napja volt, másiknak nem.

Fucsovics Márton bejutott a döntőbe a 75 ezer dollár (19,4 millió forint) összdíjazású canberrai keménypályás ATP-challenger tenisztornán.

A világranglistán 85. magyar játékos a pénteki elődöntőben a francia Maxime Janvier-t (384.) búcsúztatta három játszmában, 2 óra 15 perc alatt. Fucsovics a szombati fináléban az olasz Andreas Seppivel találkozik. A 33 éves rutinos olasz 87. a világranglistán, de legjobb évében 18. helyen is állt. (Fotó: Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)

Az Australian Open hétfőn kezdődő főtáblás küzdelmeiben alanyi jogon lesz érdekelt Fucsovics. Sokat nem pihenhet, de eddig legalább 48 ponttal növelte a világranglista pontszámát, ezzel együtt az önbizalmát.

Ha már AO. Melbourne-ben a selejtezők már zajlanak, ahol Piros Zsombor már óriási bravúrral túljutott az első fordulón. Nos, magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra a folytatás már nem sikerült.

Az amerikai Bjorn Fratangelo elleni mérkőzése a nagy esőzés miatt, több mint két órás csúszott, ettől még legalább két tucat magyar szurkolt a magyar teniszezőnek, de hiába, érvényesült a papírforma. A világranglistán 107. Fratangelo 6:3, 6:4-re hozta a meccset és jutott tovább a 3. selejtezőkörbe.

Az Australian Open hétfőn kezdődő főtáblás küzdelmeiben Fucsovics Márton és Babos Tímea alanyi jogon lesz érdekelt.

Eredmény:

Camberra, ATP-challenge, elődöntő:
Fucsovics Márton (6.)-Maxime Janvier (francia) 6:3, 4:6, 6:2

Melbourne, Australian Open, 2. selejtező:
Bjorn Fratangelo (amerikai, 4.)-Piros Zsombor 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik