Sport

Ha Washingtonba mész, kikapsz

A Washington két góllal legyőzte a Vancouvert és sorozatban tizedik hazai sikerét aratta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján, írja az MTI. A hazaiak góljain John Carlson, Lars Eller és Jevgenyij Kuznyecov osztozott, míg a kapuban Philipp Grubauer 37 védést mutatott be.

A sorozatban öt győzelemnél tartó fővárosiakkal ellentétben a Canucks pocsék formában van, legutóbbi 15 összecsapásán mindössze kétszer győzött, így visszacsúszott a nyugati főcsoport utolsó előtti helyére.

A játéknap legnagyobb különbségű sikerét a Chicago Blackhawks aratta, mely nyolc gólt ütött Ottawában. A vendégeknél Patrick Kane egy gólja mellett négy gólpasszt is kiosztott, míg Nick Schmaltz és Jonathan Toews duplázott. Utóbbi játékos elmúlt öt meccsén öt gólt és négy gólpasszt ért el.

További három meccs hozott gólfesztivált: a ligaleső Tampa Bay Lightning elsősorban Tyler Johnson mesterhármasának köszönhetően nyert hazai környezetben 5-4-re a Carolina ellen, míg a keleti második Winnipeg Jets és a nyugati középmezőnybe tartozó Florida Panthers idegenben lőtt hét gólt a Buffalónak, illetve a St. Louis Bluesnak.

A Nashville sorozatban tizenegyedszer győzte le az Edmonton Oilerst, míg a Calgary Flames Dougie Hamilton hosszabbításosban elért góljával nyert a Minnesota Wild vendégeként.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Buffalo Sabres-Winnipeg Jets 4-7
Washington Capitals-Vancouver Canucks 3-1
Ottawa Senators-Chicago Blackhawks 2-8
Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 5-4
Minnesota Wild-Calgary Flames 2-3 – hosszabbítás után
Nashville Predators-Edmonton Oilers 2-1
St. Louis Blues-Florida Panthers 4-7

Nyitókép: Europress/Getty Images North America/Rob Carr

Ajánlott videó

Olvasói sztorik