Sport

Minden egyes nap a fejemhez vágta, hogy kövér vagyok

Marion Bartoli 2013-ban két ízben is meglepte a teniszvilágot, először azzal, hogy megnyerte a wimbledoni Grand Slam-tornát, majd azzal, hogy amikor augusztusban a második körben kizúgott a cincinnati versenyen, bejelentette, hogy ennyi volt, leteszi az ütőt.

Tavaly azzal került az újságok címlapjára a francia teniszezőnő,

hogy megtámadta a H1N1 influenzavírus, emiatt rengeteget fogyott, és attól félt, hogy meghal.

Bartoli szerencsére felépült, és úgy döntött, 2018-ban ismét szeretne versenyezni. A francia L’Équipe-nek adott interjújában most elárulta, nemcsak a betegség miatt élt át nehéz időszakot, hanem azért is, mert olyan kapcsolatban élt, amelyben a párja rendszeresen a lelkébe gázolt.

“Hagytam, hogy valaki tönkretegyen, pedig korábban elképzelhetetlennek tartottam, hogy ilyesmi megtörténhet. Amikor visszavonultam, én voltam a legboldogabb ember a világon. Aztán 2014 májusában találkoztam egy emberrel, aki minden nap elmondta, hogy kövér vagyok. Minden egyes nap.

Ha az utcán meglátott egy vékony nőt, egyből a fejemhez vágta, ‘nézd meg milyen sovány és milyen csinos'”

– mesélte Bartoli.

Aki a visszatérésével szeretné bebizonyítani magának, hogy él és virul. “Az a célom, hogy ismét nagy meccseket játszhassak, és átéljem az ezzel járó érzelmeket, élményeket. 5-7 kilót még le kell dobnom, addig nem térek vissza, míg nem értem el az optimális súlyomat. Szeles Mónikától és Serena Williamstól is nagyon kedves bátorító üzenetet kaptam, boldoggá tett, amikor Serena azt mondta, hogy a visszatérésem bizonyíték a bátorságomra”.

A 33 éves Bartoli pályafutása során 8 tornát nyert, és most azt tűzte ki célul, hogy idén először a márciusi, miami versenyen lép pályára.

Kiemelt fotó: Bertrand GUAY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik