Sport

Serena Williams négy hónapja szült, mégis az Australian Openen agyal

Serena Williams tavaly januárban már nagyjából második hónapos terhessége végén járt, amikor megnyerte az Australian Opent, ami valljuk be, nem semmi. Szeptember 1-én aztán annak rendje és módja szerint megszületett a kislánya. Így a sportos nevű Alexis Olympia Ohanian Junior momentán csak négy hónapos, anyatejen éldegél, de biológiai értelemben máris Grand Slam-győztesnek mondhatja magát.

Az egyesben 23-szoros GS-győztes, 36 éves teniszezőnő most újra némi elképedésre ad okot – alig négy hónappal a szülés után, december 30-án bemutató mérkőzést játszott az abu-dzabi tornán.

A korábbi világelső, jelenleg WTA-világranglista 22. helyén álló Serena egy hete 67 perc alatt, döntő rövidítésben kikapott a lett Jelena Ostapenkótól, ami az előzményeket, illetve azt figyelembe véve, hogy a lett lány 7. a nevezett rangsorban, nem semmi. Miből van ez a lány?

Erre tessék, kiderült még azon vacillál, hogy rajthoz álljon, vagy sem a január 15-én induló Australian Openen.

Az abu-dzabi tornán rájöttem, hogy bár nagyon közel vagyok hozzá, de még nem érem el azt a szintet, amelyen játszani szeretnék. Az edzőm és a szakmai stáb tagjai azt tanácsolták, hogy csak akkor vállaljam az Australian Open részvételt, ha százszázalékos állapotban érzem magam, és végig tudom játszani a tornát. Úgy érzem, hogy képes lennék erre, de nekem ez nem elég, a mostani formámnál sokkal jobban akarok játszani. Ehhez pedig még egy kis időre van szükségem

– mondta Serena Williams.

Williams, aki tizenhétszer indult, hétszer pedig győzött az Australian Openen, és legutóbb 2011-ben hagyta ki az év első GS-viadalát. Most másodszor. Győzött a józan ész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik