Sport

Phil Taylor döntős, óriási meglepetés a darts-vb-n

Az utolsó világbajnokságán szereplő Phil Taylor már csak egyetlen lépésre van attól, hogy tökéletesen búcsúzzon el a közönségtől és a profi dartstól. Az 57 éves játékos szombaton a walesi Jamie Lewisszal játszott az elődöntőben, az első szettet pedig ugyan elveszítette, onnantól kezdve azonban nem volt megállás.

6-1-re nyert Taylor és bejutott a döntőbe.

Persze, ha csak az eredményt nézzük, azt mondjuk nagyon sima volt, de azért árnyalja a képet, hogy a hét szettből hat is 3-2-re végződött, úgyhogy Lewis próbálta megszorongatni a legendát, de a fontos pillanatokban hibázott. Taylor így készülhet a huszadik PDC-s vb-döntőjére, 14 világbajnoki címe már van, ami abszolút rekord – kettőnél több senki másnak nincs. Van még két vb-aranya a BDO-nál is.

Phil Taylor döntőt érő kiszállója:

A másik elődöntő a világbajnokság legdrámaibb meccsét hozta. A címvédő Michael van Gerwen az élete első vébéjén szereplő Rob Cross-szal játszott, és a hollandnak ezúttal sem ment valami fényesen, főleg a kiszállókkal állt hadilábon.

A mérkőzés úgy nézett ki, hogy a 27 éves angol rendre szettelőnybe került, amit aztán kiegyenlített van Gerwen. Így ment ez egészen 4-4-ig, amikor a holland kétleges hátrányból fordítva nyert és vezetett 5-4-re. A kiszállóval megint gondjai akadtak, így jöhetett a döntő játszma,

amely során van Gerwennek öt nyílból sem sikerült megnyernie a mérkőzést. A hirtelen halált és az izgalmakat a 20. kiemelt Cross bírta jobban, aki így Phil Taylor ellen döntőzhet majd január 1-jén, az Alexandra Palace-ban.

„Phil Taylor a kedvenc játékosom. Éveken át dominált, most meg ez az utolsó vébéje, speciális lesz számára a döntő, én viszont arra koncentrálok, hogy tegyem a dolgom és megnyerjem a finálét” – mondta a meccs után Cross.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmények – darts-vb, elődöntők

Phil Taylor (angol, 6.) – Jamie Lewis (walesi) 6-1

Rob Cross (angol, 20.) – Michael van Gerwen (holland, 1.) 6-5

Nyitókép: Justin Setterfield/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik