Sport

A 20 hónap alatt 77 kilót ledobó srácot csodálja az internet

Igazán inspiráló történet a 26 éves Chris Huertáé, aki 20 hónap alatt nagyjából 77 kilót dobott le, ami megváltoztatta az életét. Tavaly áprilisban, Kobe Bryant utolsó NBA-meccsén Huerta még jelentős súlyfelesleggel jelent meg, és akkoriban egymás után érték a csapások, egy hozzá közelálló ember börtönbe került, egyik barátja pedig öngyilkos lett. Huerta két hónapig teljes letargiában volt, aztán egy barátja a segítségére sietett, edzéstervet készített neki, és átírta a diétáját.

Meg akartam mutatni a családomnak, hogy ha nekem sikerül, akkor másnak is megy. Számomra a fogyás nem magamról szól, hanem arról, hogy másoknak segítsek”

– mondta Huerta, aki már öt hét alatt jelentős eredményt ért el, akkor tartott mínusz 16 kilónál az edzések és a diéta hatására. A srác számára Bryant volt a példa, aki Achilles-ín-szakadása után a rehabilitáció során mindig azt hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy mentálisan erős maradjon az ember.

“Kobe mindig azt mondta, tedd meg ma, amit meg tudsz. Úgy voltam vele, ha 10 perc kardió edzést, 10 perc súlyzózást és 10 perc nyújtást tudok csak megcsinálni, akkor az már jó, és majd a következő alkalommal megpróbálok többet, egészen addig, amíg el nem érek a kitűzött célig. Miután megtudtam, hogy Kobe hajnali 5-kor már az edzőteremben volt, hogy ezzel is előnyt szerezzen a többiekkel szemben, én is hozzászoktam a korai edzésekhez” – mondta Huerta.

Ilyen volt, ilyen lett:

Bryant 8-as és 24-es számú mezét a napokban vonultatta vissza a Los Angeles Lakers, azóta is megy a vita arról, melyik mezszám illik hozzá leginkább, de Huerta számára egyértelmű a választás.

“24 voltam, amikor elkezdtem az életmódváltást, úgyhogy számomra ez egy szimbolikus szám. Kobe akkor aggatta magára a Fekete Mamba becenevet, amikor már a 24-esben játszott, mert így akart megküzdeni a nehézségeivel, és ez az oldala közelebb áll hozzám”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik