Sport

Görbicz Anita tett egy ígéretet a világbajnokság előtt

A sérült Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita nem tagja a magyar női kézilabda-válogatott szűkített keretének, amely a pénteken kezdődő németországi világbajnokságra utazik. A magyar szövetség (MKSZ) szerdai sajtótájékoztatóján Kim Rasmussen szövetségi kapitány elmondta, hogy Tomori a térd-, Szucsánszki pedig a vállsérülése után még nincs tökéletes állapotban. Az átlövő és az irányító továbbra is a klubjában – a Győri Audi ETO-ban, illetve a Ferencvárosban – készül, de a magyar válogatott szakmai stábja folyamatos kapcsolatban áll majd velük, és ha szükség lesz rájuk, illetve az egészségi állapotuk is megengedi, a torna közben csatlakozhatnak a nemzeti együtteshez.

Rasmussen a sajtótájékoztatón sem hozta nyilvánosságra a 16 fős szűkített keretet, mert azt a szövetség elnökségének el kell fogadnia. A testület ülése szerdán (ma) 16 órakor kezdődik.

A szakvezető elmondta, a jól sikerült felkészülési időszak után nagy örömmel várják a világbajnokság kezdetét. A Möbelringen Kupa három mérkőzése (everség a norvégoktól és az oroszoktól, győzelem Dél-Korea ellen) megmutatta, miben jó és miben nem jó a magyar csapat, utóbbiakat megpróbálják kijavítani a vb kezdetéig. Mivel hossző lesz a torna, ezért mind a 16 játékosára számítani fog.

Már rögtön az elején arra kell gondolnunk, mi lesz a negyedik és az ötödik meccsünkön, aztán ha elég jók vagyunk, akkor jöhet a rendkívül fontos hatodik és hetedik találkozó. Nem lesz könnyű dolgunk, de jó hangulatban készül a csapat.

Görbicz Anita csapatkapitány kijelentette, szeretnének tiszta lelkiismerettel és jó eredménnyel hazatérni Németországból.

Jóslatokba nem szeretnék bocsátkozni, de azt megígérhetem, hogy a szívünket és a lelkünket kitesszük a csapatért minden mérkőzésen. Igyekszünk a saját maximumunkat nyújtani és kiküszöbölni a hibákat. Jó játékkal szeretnénk kirukkolni, és úgy szeretnénk szerepelni, hogy tiszta lelkiismerettel jöhessünk haza – remélhetőleg minél később.

A pénteken kezdődő németországi világbajnokságon a magyar csapat Norvégiával, Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban, a csoportokból az első négy jut tovább. A csoportmérkőzéseket Bietigheim-Bissingenben, a nyolcad- és negyeddöntőt Lipcsében rendezik.

A torna folyamán van lehetőség játékosok cseréjére, de akik csatlakoznak, azok csak a 28 fős bő keret tagjai közül kerülhetnek ki.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik